[ΚτΒ] Αλληλεγγύη στους 4 αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους Φώτη Δ, Ιάσoνα Ρ, Λάμπρο Β. & Παναγιώτη Β. [Δίκη. Δευτέρα 8/5]

Την «ηθική των αφεντικών» την αντιπάθησα όσο και την «ηθική των δούλων». Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».

Μαξίμ Γκόργκι

Νοέμβρης 2021. Μετά από εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιείται στην Τροχαία Πειραιά προσάγονται μακριά από το σημείο και έπειτα συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Η πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ, αυτή της αναγκαστικής λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού DNA, ακολουθεί τη σύλληψη των αγωνιστών. Παράλληλα, με τη συνδρομή των δημοσιογραφικών παπαγάλων της ΓΑΔΑ, αρχίζει η καθιερωμένη επιχείρηση κατασκευής ενόχων που περιλαμβάνει βαριά κατηγορητήρια “στηριγμένα” σε ανύπαρκτα στοιχεία, τρομοκράτηση των συλληφθέντων, παράτυπη άρνηση πρόσβασης τους σε νομική εκροσώπηση και άλλες σύνηθεις “δημοκρατικές” πρακτικές που εφαρμόζονται από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, όταν οι έρευνες τους αφορούν υποθέσεις πολιτικής άμεσης δράσης και στρέφονται εναντίον αγωνιστών – αγωνιστριών. Οι δυο σύντροφοι τελικά θα προφυλακιστούν, ο Φώτης Δ. στον Κορυδαλλό και ο Ιάσονας Ρ. στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, με την κατασκευασμένα διογκωμένη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή.

Σεπτέμβρης 2022. Για την ίδια υπόθεση ασκείται ποινική δίωξη σε δύο ακόμα αναρχικούς αγωνιστές, τον Παναγιώτη Β. και τον Λάμπρο Β., οι οποίοι και συλλαμβάνονται, μετά από αστυνομική εισβόλη στο σπίτι τους, παρουσία εισαγγελέα. Κατηγορούμενοι για παραβίαση του νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες αφήνονται ελέυθεροι αρχικά, για να προφυλακιστούν μερικές εβδομάδες αργότερα, με απόφαση της ανακρίτριας Πειραιά.

Τρομολαγνικές εκστρατείες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ασφαλίτικες παρακολουθήσεις, χολιγουντιανού τύπου εισβολές σε κατοικίες, αστυνομικοδικαστικές μεθοδεύσεις, αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια και ασκήσεις κρατικής τρομοκρατίας μέσα στα Α.Τ και τα ανακριτικά γραφεία, είναι μερικά απ’ όσα επιφυλάσσουν το Κεφάλαιο και το Κράτος του στους επαναστάτες και τις επαναστάτριες, τους αναρχικούς και τις αναρχικές, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, ενάντια σε όσους και όσες αντιστέκονται, ορθώνοντας το μπόι τους απέναντι σ’ αυτήν την κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική θανατοπολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την αδικία και τον πόλεμο που μας κυκλώνουν από παντού…

Για μια ακόμα φορά, δαιμονοποιούνται και ποινικοποιούνται φιλικές, κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις. Ορφανά δείγματα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα σε αντικείμενα όπως βιβλία, αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία και συμπεριλαμβάνονται σε σαθρά κατηγορητήρια και ογκώδεις κατασκευασμένες δικογραφίες που παραμένουν ανοιχτές, επιβεβαιώνοντας έτσι το καθεστώς εξαίρεσης που επιφυλάσσουν οι εχθροί της ελευθερίας και γδάρτες του εργαζόμενου λαού, οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι εντολοδόχοι της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” σ’ όσους και όσες επιλέγουν το δύσβατο αλλά ωραίο δρόμο της Αντίστασης, του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας.

Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της γενίκευσης του, με την πολεμική προπαρασκευή, την εργατική υποτίμηση και τη λαϊκή φτωχοποίηση να εντείνονται και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, με την κεφαλαιοκρατική επίθεση ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κεκτημένο να παγιώνεται και ένα νέο μνημόνιο να βρίσκεται προ των μετεκλογικών πυλών, ο κόσμος της Αντίστασης και του Αγώνα οφείλει να ορθώσει ανάχωμα ενάντια στην αδιάκοπη καθεστωτική επέλαση.

Κρατικές δολοφονίες φτωχοδιάβολων και γυναικοκτονίες. Προστασία κυκλωμάτων (ένστολων και μη) μαστροπών, βιαστών ανηλίκων και μαφιόζων από την αστική “δικαιοσύνη”. Μαζικές uποκλοπές “για λόγους εθνικής ασφάλειας” και προμοτάρισμα του χαφιεδισμού, αυθαιρεσία, συγκάλυψη και ασυδοσία ώστε τα κεφαλαιοκρατικά εγκλήματα να βαπτιστούν “ανθρώπινα λάθη”, “μεμονωμένα περιστατικά” και “κακές στιγμές”. Την ίδια στιγμή, άνθρωποι της Τάξης μας σαπίζουν εκδικητικά στα κελιά της αστικής δημοκρατίας, συνθέτοντας έτσι την πνιγηρή εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, προμηνύοντας το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Η εργατική Τάξη, το ντόπιο και μεταναστευτικό προλεταριάτο, οι άνεργοι και οι άνεργες, η μαθητική και φοιτητική νεολαία, το σύνολο των μαχόμενων κομματιών του εργαζόμενου λαού αυτού του τόπου, οφείλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και στο ύψος των περιστάσεων: με Οργάνωση στη Βάση και Ενότητα στη Δράση ν’ αναμετρηθούμε στα ίσα με τους εχθρούς της Ελευθερίας, τους βιαστές του Δίκιου μας, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Δεν ξεχνάμε τους αιχμάλωτους του κοινωνικού – ταξικού πολέμου. Στηρίζουμε υλικά, ηθικά, πολιτικά τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες. Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας στον Αγώνα ενάντια στην κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία. Οι αιχμάλωτοι σύντροφοι μας ειναι σάρκα απ’την σάρκα μας και μαζί τους θα παλέψουμε για την ταξική Απελευθέρωση & την κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία & τον Κομμουνισμό.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΦΩΤΗ Δ., ΙΑΣΟΝΑ Ρ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. & ΛΑΜΠΡΟ Β.

Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων: Σάββατο 6 Μάη στις 20.00 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έναρξη Δίκης – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 8 Μάη στις 8.30 πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]
Αθήνα, Μάης 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *