Αντιπολεμική αφίσα αναρχικών από την Ιταλία

Λάβαμε από σύντροφο, μεταφράσαμε και Διεθνιστικά & Αλληλέγγυα δημοσιεύουμε την ακόλουθη αντιπολεμική αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από αναρχικούς και αναρχικές στην Ιταλία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα 30 χρόνων περικύκλωσης που επιχειρήθηκε από το ΝΑΤΟ προς τη Ρώσικη Ομοσπονδία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν άρχισε με τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά με τη στρατιωτική (και νεοναζιστική) επίθεση κατά των ρωσόφωνων πληθυσμών του Ντονμπάς που ξεκίνησε το 2014 και νομιμοποιήθηκε από τις φιλό-ΕΕ και φιλο-ΝΑΤΟ κυβερνήσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως όλοι οι πόλεμοι, είναι ένας πόλεμος ενάντια στους προλετάριους: πρώτα απ’ όλα ενάντια στους ουκρανούς προλετάριους που χρησιμοποιούνται ως κρέας προς σφαγή, για την υπεράσπιση του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ, και ενάντια και στους ρώσους που στέλνονται στο μέτωπο για να πεθάνουν και να σκοτώσουν. Έμμεσα είναι ένας πόλεμος ενάντια σ’ όλους τους προλετάριους, αρχής γενομένης από εκείνους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ: θα είμαστε εμείς, οι εκμεταλλευόμενοι και οι εκμεταλλευόμενες στη Δύση, αυτοί που θα πληρώσουν ακριβά την υποστήριξη του πολέμου, την αποστολή οπλισμών, την εκτόξευση των δαπανών για την άμυνα, την παραγωγική εντατικοποίηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος. Καταρχήν, με τις περικοπές στις συντάξεις, την υγεία, τους μισθούς. Ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια του πλούτου που έχει παραχθεί κοινωνικά θα προοριστούν για τον πόλεμο, η οικονομία του πολέμου θα επιβληθεί με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τη στρατιωτικοποίηση του εσωτερικού μετώπου, την όξυνση της καταστολής εκείνων που αγωνίζονται. Η πολεμική υποστήριξη που παρέχεται απ’ όλα τα δυτικά κράτη στο ουκρανικό κράτος, μας καθιστά εκ των πραγμάτων σε συνεμπόλεμους. Οι πολιτικοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εκθέτουν τους πληθυσμούς στις δυνητικές συνέπειες.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία προσεγγίζουμε επικίνδυνα έναν πιθανό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και την πυρηνική αποκάλυψη: το ρωσικό κράτος απειλεί ανοιχτά για χρήση ατομικών όπλων (οι ευρωπαϊκές χώρες από την πλευρά τους, ανακοινώνουν την αποστολή όπλων απεμπλουτισμένου ουράνιου).

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια κερδοφόρα μπίζνα για τα δυτικά αφεντικά, που έχουν κάθε συμφέρον από την όσο το δυνατόν μακρόχρονη συνέχιση του και από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφικότητα του: όχι μονάχα για τα τεράστια κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας, αλλά και για την κερδοφόρα μπίζνα της ανοικοδόμησης.

ΑΜΕΣΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

Καθήκον των ρώσων και ουκρανών προλετάριων είναι να ξεσηκωθούν ενάντια στ’ αντίστοιχα κράτη, η πραγμάτωση της εναντίωσης, η λιποταξία, ο ντεφετισμός, το σαμποτάζ, η επίθεση στο εσωτερικό μέτωπο. Όλα αυτά που ήδη συμβαίνουν και αξίζουν την πιο πλατία ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη.

Καθήκον των προλετάριων στη δύση είναι να ξεσηκωθούν ενάντια στ’ αντίστοιχα κράτη, πρώτα απ’ όλα να μπλοκάρουν την αποστολή οπλισμών, να σαμποτάρουν την πολεμική βιομηχανία, ν’ αντισταθούν στη στρατιωτική υποτέλεια και την παρουσία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στην πολεμοκάπηλη προπαγάνδα και το διαταξικό ψεύδος της εθνικής ενότητας.

Τα όπλα που διαθέτουμε είναι εκείνα που ήταν πάντοτε στα χέρια των προλετάριων: απεργία, μπλόκο, σαμποτάζ, άμεση δράση. Μονάχα μια ισχυρή και αποφασισμένη επανεκκίνηση της ταξικής σύγκρουσης μπορεί να μας βγάλει από τον εφιάλτη του πολέμου.

ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

αναρχικοί και αναρχικές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *