[ΚτΒ] Πίσω φασιστικά – παρακρατικά μαντρόσκυλα. Εμπρός Σύντροφοι & Συντρόφισσες! [Διαδήλωση. Πλ. Γκύζη. Τετάρτη 7/6. 18.30]

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942

Τη νύχτα της Πέμπτης 25ης Μάη, ο σύντροφος Α., μέλος της “Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών” και του Πολιτικού Χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου”, βρέθηκε στο στόχαστρο πισώπλατης φασιστικής – παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του στο Γκύζη.

Η συγκεκριμένη (αναβαθμισμένη ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της) επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ ο σύντροφος επέστρεφε έπειτα από αντιφασιστική πολιτική εκδήλωση στη Νομική και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων, με τραυματισμούς και μαχαιρώματα, ως συνέχεια της θρασύδειλης αλλά σταθερής απόπειρας επανεμφάνισης των ορφανεμένων χρυσαυγιτίκων και άλλων φασιστικών – παρακρατικών καθαρμάτων σε γειτονιές της Αθηνας και του Πειραιά.

Μετά από την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020, με την οποία η αστική “δικαιοσύνη” του “συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου” φρόντισε να ρίξει (ήδη) στα μαλακά τη ναζιστική – παρακρατική εγκληματική οργάνωση ΧΑ, ολόκληρη η ακροδεξιά (δήθεν “αντισυστημική”) πτέρυγα του αστικού πολιτικού συστήματος, αφού πρώτα ξεβγάλθηκε “κολυμπώντας σαν ψάρι στο νερό” των συλαλητήριων των (α λα καρτ) “μακεδονομάχων”, του διαταξικού χυλού του αντιδραστικού – αντιεμβολιαστικού κινήματος των αρνητών της πανδημίας και των αντιμεταναστευτικών – αντιπροσφυγικών κινητοποιήσεων – πογκρόμ του ρατσιστικού εσμού, βρίσκεται τώρα σε μια φάση προεκλογικής αναδιάταξης των εσωτερικών συσχετισμών της, η οποία και λαμβάνει χώρα με τις πατροπαράδοτες μεθόδους των αλληλοκαρφωμάτων, των “χτυπημάτων κάτω από το τραπέζι” και της ρουφιανιάς.

Με δεδομένη την εκλογική (κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική) αύξηση σε -πρωτόγνωρα μεταπολιτευτικά- ποσοστά για την πληθώρα των (δηλωμένων ή αδήλωτων) ακροδεξιών – φασιστικών και (“εκ του Αγίου Όρους ορμώμενων”…) χριστιανοχουντικών κομμάτων και αποκομμάτων – φάντασμα που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μάη και διεκδικούν την είσοδο τους στη βουλή που θα προκύψει από εκείνες της 25ης Ιούνη. Με δοσμένο τον εκλογικό καταποντισμό που υπέστη η ευρωατλαντική – “μεταμνημονιακή” αξιωματική αντιπολίτευση των αυτοαποκαλούμενων “αριστερών” της Κουμουνδούρου, που δεν δίστασαν προεκλογικά να ψαρέψουν εξόφθαλμα στο βούρκο των δήθεν “παραπλανημένων” χρυσαυγιτών ψηφοφόρων, η οποία ήταν και αυτή που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την αυτοδύναμη εδραίωση της πιο νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού. Με τη Γ’ Ελληνική “Δημοκρατία” της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας να συμμετέχει ήδη ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Με την πολεμική προπαρασκευή και τον εθνικισμό να εντείνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Μ’ ένα νέο υπερμνημόνιο προ των πυλών, που δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά έρχεται μετεκλογικά στη συσκευασία των “προαπαιτούμενων του νέου Συμφώνου Σταθερότητας για την επιστροφή στη δημοσιονική πειθαρχία”.

Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή και επιδεινούμενη συνθήκη, όλο το φασιστικό – παρακρατικό χαφιεδότσουρμο, οι απόγονοι των ταγματαλητών και των χουντικών, τα βγδελυρότερα γεννήματα της αστικής “δημοκρατίας”, τα διαχρονικά οικόσιτα μαντρόσκυλα του Κεφαλαίου & τους Κράτους του και των “αφεντικών των αφεντικών του”, αποπειράται για άλλη μια φορά στην βρωμερή ιστορία του, να βγει και πάλι από τις τρύπες που το είχε χώσει ο μακρόχρονος, πολύμορφος και (κατά καιρούς μετωπικός) Μαχητικός Αντιφασισμός του κόσμου του Αγώνα.

ΝΟ PASARAN !

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής – παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του συντρόφου της ΛΑΔ.

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους που διώκονται και βρίσκονται σε καθεστώς πολύχρονης αστυνομικοδικαστικής ομηρίας, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις (την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019) ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Αλληλεγγύη στους 7 συντρόφους που διώκονται για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Ιούλη του 2021 στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια πανελλαδικού αντιεμβολιαστικού συλλαλητηρίου αρνητών της πανδημίας στο Σύνταγμα.

Πίσω φασιστικά – παρακρατικά μαντρόσκυλα. Εμπρός Σύντροφοι & Συντρόφισσες!

ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ: ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Ιούνης 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *