[ΚτΒ] Γενική Απεργία. Τετάρτη 17 Απρίλη. Κανένας & Καμία στη δουλειά! Όλοι & Όλες στους δρόμους του Αγώνα!

Και σήμερα; Το ερώτημα επιβάλλεται και πάλι: Πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε κάτι σημαντικό που θα θέσει υπό αμφισβήτηση την υφιστάμενη τάξη των πραγμάτων, την καθεστηκυία τάξη;

Η απόφαση είναι στο χέρι εκείνων που βρίσκονται βαθιά μέσα στην ταξική πάλη, όχι στους άλλους. Τι πρέπει να γίνει σήμερα το αποφασίζει αυτός που πράττει, όχι όσοι κοιτάζουν. Και θα πρέπει να αποφασίσουν για να αποφύγουν να κρύβονται πίσω από «τον χρόνο που περνά» και να συνεχίσουν να ζουν σε συνολική αμηχανία, μέσα σε απόλυτο αποπροσανατολισμό…

Salvatore Ricciardi. Ο χρόνος, η αγάπη και ο ταξικός αγώνας.

[*] Την Τετάρτη 17 Απρίλη απεργούμε (και) στη Μνήμη του φίλου Νίκου Βαβάτσικου, του προλετάριου συντρόφου που πάλεψε σκληρά για τη Ζωή ενάντια στο Θάνατο, ενάντια στην Εξουσία για την Ελευθερία και “έφυγε” άδικα, απρόσμενα και βίαια, με βαριές κακώσεις στο θώρακα, εν ώρα εργασίας, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 9 Απρίλη, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ανελκυστήρα σε κτίριο της οδού Σταδίου. Σύντροφε Νικόλα χάθηκες στη μάχη για το μεροκάματο άλλα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Θα ζεις για πάντα μέσα μας, στην πλατεία Εξαρχείων, τις καρδιές & τους αγώνες μας!

Την Τετάρτη 17 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική 24ωρη Γενική Απεργία που καλείται από τη ΓΣΕΕ και δεκάδες Εργατικά Κέντρα, κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων.

Μια Γενική Απεργία, με το αδιάκοπο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας να εντείνεται αδιάκοπα και τους μισθούς να εξαερώνονται, παρά τους κυβερνητικούς θεατρινισμούς περί “εντατικοποίησης των ελέγχων και των προστίμων”.

Μια Γενική Απεργία για τη διεκδίκηση πραγματικών Αυξήσεων στους μισθούς και υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εργατικές ανάγκες.

Ενάντια στη φτωχοποίηση της χειμαζόμενης κοινωνικής βάσης, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής – συναδελφικής οργάνωσης και δράσης και την κεφαλαιοκρατική κρεατομηχανή που συνεχίζει να τρέφεται από τις σάρκες και το αίμα της Τάξης μας, του ντόπιου και μεταναστευτικού Προλεταριάτου που ζει και εργάζεται σ’ αυτόν τον τόπο, αποτελώντας την καύσιμη ύλη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Την Τετάρτη 17 Απρίλη απεργούμε μαζί με τις χιλιάδες των ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών εργαζομένων που αντιστέκονται, οργανώνονται και αγωνίζονται ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Μαζί με τoυς εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των πολυεθνικών εταιριών Τηλεφωνικών Κέντρων (Τeleperformance, Webhelp, TTEC, FoundEver) που εδώ και δυο και πλέον μήνες βγαίνουν αγωνιστικά μπροστά και με 24ώρες κλαδικές Απεργίες διεκδικούν συλλογικά, μεταξύ άλλων, ουσιαστικές αυξήσεις και ίσα δικαιώματα για όλους και όλες. Μαζί με τους διανομείς της Efood και όλους τους εργαζόμενους οδηγούς δικύκλου που παλεύουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ενάντια στην επισφάλεια, την υποδηλωμένη και την αδήλωτη εργασία. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης που κινητοποιούνται ενάντια στις διώξεις που θέτουν στο κρατικό στόχαστρο τα Σωματεία και τα συνδικαλιστικά – πολιτικά δικαίωματα. Μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα που αγωνίζονται μαζί με τις οικογένειες τους ενάντια στο κλείσιμο, τις απολύσεις και την ερήμωση του τόπου τους. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σ’ όλους τους κλάδους, τους άνεργους και τις άνεργες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες σ’ όλη τη χώρα που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο Κεφάλαιο, το Κράτος του & τη Θανατοπολιτική τους.

Γενική Απεργία. Τετάρτη 17 Απρίλη. Κανένας & Καμία στη δουλειά! Όλοι & Όλες στους δρόμους του Αγώνα, τις απεργιακές διαδηλώσεις και τις περιφρουρήσεις στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Aπεργιακή Μοτοπορεία της Συνέλευσης Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ). Συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 17.00

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ & ΤΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ & ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ: ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Απρίλης 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *