Διεθνιστική Αλληλεγγύη στο εξεγερμένο Προλεταριάτο της Τουρκίας!

e

Αναδημοσίευση ανακοίνωσης της Επιτροπής Αλληλεγγυής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ,

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΤΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΚΙΝ ΕΛΒΑΝ

ΤΩΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Η αστυνομία επιτέθηκε στους μαθητές που έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους στο λύκειο  ΙΤΟ στις 22 Μάη στην περιοχή Οκμείδανι,  με αίτημα την τιμωρία των δολοφόνων του Μπερκίν. Η αστυνομία άνοιξε πυρ στους μαθητές της Επαναστατικής Νεολαίας των λυκείων (LiseliDev-Genç) και στο λαό. Το κράτος δολοφόνος επιτέθηκε πάλι άγρια σε μια απλή διαδήλωση. Όμως αυτή τη φορά βρήκαν απέναντί τους σκληρή αντίσταση για αυτό χρησιμοποίησαν κανονικές σφαίρες αντί για πλαστικές. Τρεις αστυνομικοί άνοιξαν πυρ στον λαό που είχε μαζευτεί στο Τζέμεβι (θρησκευτικό χώρο των  αλεβητών)  για μια κηδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Uğur Kurt  πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Η αστυνομία για να εμποδίσει την συμμέτοχη των μαθητών στην αποχή τρομοκρατούσε τον κόσμο επί μέρες. Την ημέρα της αποχής στις 10.00 π.μ. η Επαναστατική Νεολαία λυκείων πραγματοποίησε μια πορεία με πανό προς το σχολείο. Εκεί η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα και με οχήματα ρίψης νερού (αύρα). Στις επιθέσεις αυτές η Επαναστατική Νεολαία απάντησε με αποτέλεσμα  ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας να καεί ολοσχερώς.

Στο Οκμείδανι μετά το  κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου εντάθηκαν οι διαδηλώσεις. Η αστυνομία συνέχισε  να επιτίθεται στο λαό με κανονικές σφαίρες. Ο απολογισμός της κατασταλτικής επίθεσης ήταν εννέα τραυματίες, εκ των οποίων ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ακόμα ένας ο Ayhan Yılmaz υπέκυψε στα τραύματά του από πυροβολισμό στο κεφάλι. Ο Ερντογάν χωρίς να σκέφτεται κανένα κόστος συνεχίζει να επιτίθεται προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον λαό με  αίμα, πνίγοντας με δακρυγόνα και ανοίγοντας πυρ με πλαστικές και κανονικές σφαίρες τις φτωχές γειτονιές και τις περιοχές με αγωνιστική ταυτότητα.

Στα οδοφράγματα αγωνίζονται συνομήλικοι του Μπερκίν, ηλικιωμένοι, ηλικιωμένες, νέοι, νέες. Αυτούς δεν τους φοβίζει ούτε η βαρβαρότητα ούτε ο θάνατος. Την ιστορία του κόσμου την γράφουν αυτοί που αντιστέκονται.

Να καταλάβετε καλά πως ο θάνατος όχι μόνο δεν μας λυγίζει αλλά μας δυναμώνει.. Για κάθε νεκρό που πέφτει από τις σφαίρες του φασίστα Ερντογάν χιλιάδες θα παίρνουν την θέση τους στο δρόμο της αντίστασης.

Θα ζητήσουμε το λογαριασμό για τους μάρτυρές μας και από κι περά αυτοί που δολοφονούν και βασανίζουν δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ.

ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Τ ΒΕΡΚΙΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ UGURKURT ΚΑΙ AYHAN YILMAZ.

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

πηγή: http://oagonas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_24.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *