[ΚτΒ] Ανακοίνωση Αλληλεγγύης στον σύντροφο Θ.Μ (Πάτρα) & την κατάληψη Ντουγρού (Λάρισα).

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31ης Οκτώβρη, ένστολοι μπάτσοι (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ) και ασφαλίτες -συνοδεία εισαγγελέα, πυροσβεστών και δημοσιογράφων- περικύκλωσαν το κτίριο της κατάληψης Ντουγρού στην οδό Τζαβέλα 52 στη Λάρισα.

Διακηρυγμένος στόχος της συγκεκριμένης κατασταλτικής επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ, της πιο ακροδεξιάς – νεοφιλελεύθερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη του υιού και του υπουργού του για την “Προστασία του Πολίτη”, πρώην δημοσκόπου και πολιτικού γυρολόγου Τ. Θεοδωρικάκου, γιά την εκκένωση της συγκεκριμένης εστίας Αντίστασης, Αλληλεγγύης και Αγώνα που (όπως γράφουν και οι ίδιοι καταληψίες σύντροφοι & συντρόφισσες) “καταμετρούσε συλλογικούς βηματισμούς απειθαρχίας εφτά χρόνων στην πόλη της Λάρισας”, παραμένει ο ίδιος μ’ εκείνον των αντίστοιχων που είχαν προηγηθεί πρόσφατα, στην κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη, στο Στέκι Βιολογικού στο ΑΠΘ κ.α: η πάταξη της “Ανομίας” για την εμπέδωση του δόγματος “Νόμος και Τάξη”.

Ένα αντιδρ-αστικό δόγμα αυταρχικοποίησης και εκφασισμού που εδώ και μια δεκαετία έχει υπηρετηθεί -σε άτακτα ή τακτικά χρονικά διαστήματα, φανερά ή μουλωχτά, με αυξομειώσεις στην ένταση του, αναλόγως της συγκυρίας και των ευρύτερων συσχετισμών- απ’ όλες τις κυβερνήσεις των μνημονιακών χρόνων, αποτελώντας ακατάπαυστα τη ραχοκοκαλιά για την ασκούμενη κρατική κατασταλτική πολιτική των σημερινών κυβερνητικών “νόμιμων ιδιοκτητών, επενδυτών και νοικοκυραίων” της χώρας.

Δυο ώρες αργότερα, με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και μάνικας νερού, κι ενώ πρώτα έχουν λάβει από τα μπαλκόνια και την ταράτσα τις πρέπουσες συλλογικές – καταληψιακές ανταπαντήσεις, οι ένστολοι και μη πραιτοριανοί θα καταφέρουν να εισβάλουν, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας τους 8 συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονταν στο κτίριο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιείται επίθεση αναρχικών με κόκκινες μπογιές στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πάτρα:

[…] Εισβάλαμε στα γραφεία λίγη ώρα πριν την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής η οποία και τελικά αναβλήθηκε.

Ήταν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, η οποία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία, στο πλαίσιο της γενικευμένης έντασης της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους ενάντια στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα. Μια στρατηγική που βρίσκεται στην προμετωπίδα της κρατικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια με στόχο την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, την πολιτική απενεργοποίηση του αναρχικού χώρου και ευρύτερα την επιβολή σιγής νεκροταφείου και κοινωνικής ειρήνης, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας […]

απόσπασμα από την ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύθηκε στο athens.indymedia.org

Την επόμενη ημέρα, το απόγευμα της Τρίτης 1ης Νοέμβρη, λίγη ώρα πριν την έναρξη ανακοινωμένης συγκέντρωσης για την Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ντουγρού, δυο αναρχικοί σύντροφοι που κινούνταν με μηχανές σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας προσάγονται από ασφαλίτες. Ο ένας σύντροφος θ’ αφεθεί ελεύθερος ενώ εις βάρος του Θ.Μ σχηματίζεται δικογραφία, βασισμένη σε ασφαλίτικη “αναγνώριση” και ανύπαρκτα στοιχεία, με την κατηγορία της φθοράς, για την επίθεση της προηγούμενης ημέρας, όπου και περιλαμβάνονται ακόμα δυο σύντροφοι, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν και αυτοί προσεχώς ως κατηγορούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του, ο σύντροφος Θ.Μ -στοχοποιημένος ήδη επανειλλημένα από τους αστυνομικοδικαστικούς μηχανισμούς εξαιτίας της αγωνιστικής του δράσης- θ’ απειληθεί ανοιχτά από τους μπάτσους, τόσο ο ίδιος όσο και η αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” στην οποία συμμετέχει.

Ταυτόχρονα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των τοπικών καθεστωτικών ΜΜΕ (εφημερίδες “Πελοπόννησος”, “Γνώμη” κ.α), μέσα από κατευθυνόμενα “ρεπορτάζ” και “αποκλειστικές” διαρροές υλικού της δικογραφίας, πριν αυτό τεθεί καν σε γνώση του ίδιου του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης του, μέσα από ένα μπαράζ παραπληροφόρησης και λασπολογίας που στοχεύει στη σπίλωση των αγωνιστών και των αγωνιστριών, φροντίζουν για την καλλιέργια κλίματος κατασυκοφάντησης και τρομολαγνείας, ενός κλίματος πάντοτε αναγκαίου γι’ αυτές τις κατασταλτικές επιχειρήσεις άσκησης της κεφαλαιο-κρατικής τρομοκρατίας. Μέσα στο προπαγανδιστικό παραλήρημα τους, δεν θα διστάσουν να γράψουν καραμπινάτα ψέμματα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να παρουσιάσουν ως “εύπορο φαρμακοποιό” τον πατέρα του συντρόφου που εργάζεται ως μισθωτός υπάλληλος φαρμακείου…

Εν μέσω της τρέχουσας δυστοπικής συνθήκης -αλλά και ανέκαθεν- για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για τους εντεταλμένους αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους, το περιβόητο “τεκμήριο αθωότητας” και το ψευδεπίγραφο “κράτος δικαίου” τίθενται σε ισχύ, μονάχα όταν αυτά αφορούν δυσώδεις υποθέσεις, σχετιζόμενες με αστούς πολιτικούς, μπάτσους και δικαστικούς, συστημικούς καλλιτέχνες και πλούσιους επιχειρηματίες, κομματάρχες και αρχιενορίτες, ρασοφόρους και παρακρατικούς, νταβατζήδες και ναρκέμπορους, μαστροπούς και βιαστές – πραγματικούς γόνους της ντόπιας ολιγαρχίας, δηλαδή με όλες αυτές τις υποθέσεις κυκλωμάτων του “παράνομου” Κεφαλαίου που φέρνουν στην επιφάνεια λίγη από τη μπίχλα και τη σαπίλα της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας”. Διαχρονικά άλλωστε, “στα δελτία ειδήσεων που μας μιλάει η Αστυνομία”, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες είναι εκ των προτέρων “ένοχοι” που καλούνται ν΄αποδείξουν δικαστικά την “αθωότητα” τους.

Ο σύντροφος Θ.Μ δεν βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την αστική “δικαιοσύνη” και ούτε τέθηκε τυχαία στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, αφού με συνέπεια συνεισφέρει -εδώ και χρόνια- αγωνιστικά σε όλα τα μέτωπα των κοινωνικών αντιστάσεων και των ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στους γδάρτες των ζωών μας.

Προ διετίας, στις 15 Νοέμβρη 2020, εν μέσω καραντίνας και κατά τη διάρκεια του απαγορευμένου τριημέρου εκδηλώσεων Μνήμης και Αγώνα για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος στην Πάτρα. Η δίκη, στην οποία παραπέμφθηκε ο επικεφαλής της διμοιρίας -έπειτα από τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού που φανέρωνε το συγκεκριμένο “ανδραγάνθημα” της- είχε οριστεί για τις 15/11/22 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας και -έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης του- αναβλήθηκε για τις 20/6/2023.

Μοναδικό πραγματικό “ενοχοποιητικό” στοχείο για τη στοχοποίηση του συντρόφου μας από τις ένστολες συμμορίες, τους δικαστικούς μηχανισμούς και τους δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους, αποτελεί η διαρκής συμμετοχή του σε πολιτικές ομάδες και ανοιχτές συνελεύσεις, κινηματικές διαδικασίες και εκδοτικά εγχειρήματα, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και φοιτητικά σχήματα, πρωτοβουλίες εργαζόμενων και εργατικά σωματεία στην Πάτρα, δίνοντας αδιάλειπτα το παρόν στις αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις έναντια στην ΝΑΤΟϊκή βάση και τα πυρηνικά στον Άραξο, στην αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις αντιφασιστικές πορείες, στους πολύχρονους και πολύμορφους αγώνες ενάντια στη λεηλασία του περιβάλλοντος που αναπτύσσονται μ’ επίκεντρο την πόλη της Καρδίτσας, μαζικά και μαχητικά ενάντια στις ανεμογεννήτριες και την επέλαση της καπιταλιστικής “ανάπτυξης”, στα άπαρτα Άγραφα της Αντίστασης, της Αλληλεγγύης & του Αγώνα.

Από την αθηναϊκή μητρόπολη ως την Πάτρα, την Λάρισα, την Καρδίτσα και τις κορυφογραμμές των Αγράφων, σε κάθε πόλη και τόπο, όπου η κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στρέφει τις κάνες και τις κάμερες της ενάντια σε προλετάριους και προλετάριες, αγωνιστές και αγωνίστριες, συντρόφους και συντρόφισσες, η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το Όπλο μας και το μόνο που έχουμε είμαστε Εμείς!

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θ.Μ. Δίκη: 13/1/2023 στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Αλληλεγγύη στους 8 καταληψίες συντρόφους & συντρόφισσες της κατάληψης Ντουγρού. Δίκη: 13/12/2023 στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Νοέμβρης 2022

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *