[ΚτΒ] Νίκη στην Απεργία Πείνας & Δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλλου.

“Ο νόμος είναι ταξικός και πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται αναπόφευκτά οι παραβάτες αυτού του νόμου. Το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι ιστορικά μια κατάκτηση των προλετάριων, αφού αυτοί και μόνο αυτοί βρέθηκαν ιστορικά στη συνθήκη να χρήζουν υπεράσπισης”

Edoardo Arnaldi

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκέμβρη ο Θάνος Χατζηαγγέλου, πολιτικός κρατούμενος – μέλος της “Οργάνωση Αναρχική Δράση”, απάγεται από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και -χωρίς να του γνωστοποιηθεί ο λόγος- μετάγεται βίαια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Νιγρίτας. Μετά τη μεταγωγή του, ο σύντροφος ξεκίνησε άμεσα Απεργία Πείνας & Δίψας, την οποία και συνεχίζει πλέον στο νοσοκομείο Σερρών, όπου κρατείται φρουρούμενος, υπό τη συνεχή απειλή εφαρμογής του βασανιστηρίου της αναγκαστικής σίτισης του.

Η χρονική συγκυρία καθόλου τυχαία: την επομένη ημέρα υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη της προέδρου της “Δημοκρατίας” και της υπουργού Παιδείας στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα, πολλοί κρατούμενοι στις φυλακές όλης της επικράτειας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που έχει ήδη ψηφιστεί. Ενά νομικό τερατούργημα που βάζει ταφόπλακα στα -ήδη- ανύπαρκτα δικαιώματα των κρατουμένων, καταδικάζοντας τους εκδικητικά και εκ των προτέρων σ’ έναν αργό και βασανιστικό θάνατο μέσα στα κολαστήρια που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται “σωφρονιστικά καταστήματα”.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 22/12 πραγματοποιείται άλλη μια απαγωγή-μεταγωγή κρατουμένου, του αναρχικού αγωνιστή Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού σ’ εκείνες των Τρικάλων. Κοινή συνισταμένη και αιτία αυτών των εκδικητικών μεταγωγών, η ενεργή συμμετοχή και αδιάλλακτη στάση των δυο συντρόφων στους αγώνες που λαμβάνουν χώρα εκτός και εντός των τειχών.

Η συγκεκριμένη όξυνση της κρατικής κατασταλτικής πολιτικής εξελίσσεται σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, όπου η πιο νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού εμπλέκεται σε αναρίθμητα σκάνδαλα διαφθοράς και συγκάλυψης παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Παράλληλα, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία και δίνει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ & ΝΑΤΟ ενώ επιτίθεται λυσσασμένα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κεκτημένο, επιστρατεύοντας απεργοσπαστικούς – χαφιεδίστικους μηχανισμούς, βγαλμένους από το χρονοντούλαπο των αντιδρ-αστικών κομματικών – οικογενειακών παραδόσεων της.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας δυστοπικής συνθήκης, όπου το Κεφάλαιο & το Κράτος του επιτίθεται ολομέτωπα και προσπαθούν -με την αποχαλινωμένη αστυνομική βία και την καθεστωτική προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ- να επιβάλουν τη σιωπή για τη σωρεία των εγκλημάτων τους: για τη διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας, για τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται “εργατικά ατυχήματα” και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, για την εντεινόμενη φτωχοποίηση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και η λίστα δεν έχει τέλος…

Μέσα σ’ αυτή τη δυστοπική συνθήκη, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες συνεχίζουν να παλεύουν και ν’ αντιστέκονται, να εναντιώνονται με κάθε μέσο στην φυσική και πολιτική εξόντωσή τους.

Η κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία προσπαθεί μάταια να πείσει τα προλεταριακά – λαϊκά στρώματα που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση πως όλα βαίνουν καλώς. Ταυτόχρονα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των “δικών της παιδιών” τρομοκρατούν, δολοφονούν, βασανίζουν και βιάζουν προς “γνώση και συμμόρφωση”, πάντα υπό την κάλυψη της αστικής “δικαιοσύνης” που -ανέκαθεν- “είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μονάχα τους ξυπόλητους”

Μέσα σ’ αυτό το άθλιο παρόν και το ακόμα πιο επαίσχυντο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, άλλος δρόμος δεν υπάρχει:

Τάξη εναντίον Τάξης!

Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το Όπλο μας!

Μόνος χαμένος Αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε!

Μόνη Δικαιοσύνη η Προλεταριακή, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή!

Στηρίζουμε Υλικά – Ηθικά – Πολιτικά τους φυλακισμένους αγωνιστές!

Νίκη στην Απεργία Πείνας & Δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου με άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Δύναμη στους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους Γιάννη Μιχαηλίδη, Λάμπρο Βουγιουκλάκη και Φώτη Δασκαλά που πραγματοποιούν αλληλέγγυα Απεργία Πείνας.

Νίκη στον Αγώνα για Δίκαιη Δίκη των 11 κομμουνιστών & κομμουνιστριών πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία που πραγματοποιούν Απεργία Πείνας από τις 7/10.

Άμεση Απελευθέρωση του κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα που έπειτα από 20 και πλέον χρόνια αιχμαλωσίας εξακολουθεί να βιώνει παράτυπα και ρεβανσιστικά τον εγκλεισμό στα κελιά της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας”.

Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022. Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας & δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Στηρίζουμε την Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18.00.

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]
Αθήνα, Δεκέμβρης 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *