[ΚτΒ] Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία & καταστολή – Αλληλεγγύη στην (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών) Ταξική Αντεπίθεση.

Την Τετάρτη 10 Ιούλη πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση ενάντια στην πολιτική ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών Ταξική Αντεπίθεση που για ακόμα μια φορά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται και πάλι στοχοποιημένη από τα επιτελεία της κρατικής καταστολής.

Μπάτσοι της ΟΠΚΕ, με τη συνδρομή ομάδας Δ, εισέβαλαν στον πολιτικό χώρο των συντρόφων και συντροφισσών μας στην οδό Καλλιδρομίου 49 στα Εξάρχεια, με παρουσία εισαγγελέα και πρόσχημα ένα ένταλμα για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με την “εξιχνίαση έκνομων ενεργειών”.

Μια εισβολή σ’ ένα ενοικιαζόμενο χώρο, χωρίς την (έστω κα τυπική) ενημέρωση ούτε της ιδιοκτήτριας ούτε του ενοικιαστή, με την οποία η “μεταμνημονιακή δημοκρατία της πυγμής” επιτέθηκε ευθέως στα πολιτικά δικαιώματα που δεν πρέπει να θεωρούνται (πλέον) δεδομένα, αφού δεν έχουν χαριστεί αλλά έχουν κατακτηθεί με το αίμα των αγώνων γενιών και γενιών, συντρόφων και συντροφισσών του παρελθόντος.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αγωνιστών στη ΓΑΔΑ από διάφορες περιοχές της Αθήνας, με εισβολές και έρευνες στα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων και συντρόφου – μέλους της συλλογικότητας της Τ.Α.

Μια ακόμα επιχείρηση εμπέδωσης του αντιδρ-αστικού δόγματος “Νόμος και Τάξη”, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που αποτυπώνεται (μεταξύ άλλων) το τελευταίο διάστημα με την απαγόρευση των διαδηλώσεων και το νέο ποινικό κώδικα, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις εισβολές σε πανεπιστημιακά στέκια, με τις συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις και απολύσεις αγωνιστ(ρι)ών εκπαιδευτικών, με την παγίωση των ειδικών συνθηκών κράτησης και του δικαστικού καθεστώτος εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, με την επίταση των απάνθρωπων συνθηκών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών και το χτύπημα των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, με το χημικό πόλεμο και τις μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών και διαδηλωτριών, με τις συλλήψεις, τις ασφαλίτικες παρακολουθήσεις και τις στοχοποιήσεις πολιτικών χώρων, αγωνιστών και αγωνιστριών από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Μια πρώτη αντακαλαστική, συλλογική απάντηση ενάντια σ’ αυτήν την αστυνομοδικαστική επιχείρηση στοχοποίησης και τρομοκράτησης δόθηκε ήδη από το ίδιο βράδυ, με την αντικατασταλτική διαδήλωση που καλέστηκε έκτακτα από την Τ.Α και στηρίχτηκε και από άλλες πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών, στην οποία συμμετείχε μια κατοστάδα συντρόφων και συντρόφισσών που πορεύτηκαν μαχητικά στους ζεστούς και (ενίοτε) εύφλεκτους δρόμους των αστυνομοκρατούμενων και τουριστικοκρατούμενων Εξαρχείων, με κεντρικό πρόταγμα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, 11/7/2024.